keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Ipad, tuo opetuksen mullistava ihmeellinen laite



Ennakkoluuloja padeja kohtaan? Minullako muka? No vähän on. Mitä mullistavaa uutta tuo moiset laitteet opettajalle, joka on kohta viisitoista vuotta opettanut Netscapen ja Pentium 90 kanssa datanomeja. Ja vieläpä siten, että kaikilla opiskelijoilla on jatkuvasti luokassa käytössään oma kone. No ovat tietysti nuo opetusvälineiden nimet jo hieman vaihtuneet matkanvarrella, mutta perusajatus on ollut käytössä jo pitkään. Mitä mullistavaa nyt padeilla voidaan tehdä? Miniläppärinkin muistan aiemmin nähneeni. Kuulemma jotkut kyllä pitävät minua vähän vanhoillisena, miksihän?

Tähän mullistus-kysymykseen lähden hakemaan vastauksia, kun Jussi esitteli tätä Pieksämäen ipad-projektia ja lupauduin mukaan. Ja hommahan alkoi heti innostavasti laitteen luovutustilaisuudessa, kun Jussi ohjeisti ipadin käyttöä. ”Se on lähinnä sitten henkilökohtaisesti hipelöitäväksi ja käsiteltävä kuin tyttöystävää tai vaimoa, suurin piirtein nukuttava sen vieressä…” Jumankekka, tässäkö se oli yksinhuoltajan onni ja autuus ja talo vielä tarjoaa. Enpä ollut osannut näin modernilta kantilta omaa elämäntilannetta vielä ajatellakaan. Näin talon yrittäjyyden teemavuodesta tuli mieleeni paljon perinteisempi tapa. Eli minullakin oli kerran vuosia sitten yksi yritys, Solmun baaritiskillä. No se oli kyllä aika epätoivoinen yritys ja yksipuolinen… Jätetään se tarina siihen. Ja yrittäminen.

Pari viikko on nyt mennyt tutustuessa tähän uuteen ”tyttöystävään”. Ja miten on mennyt? Ihan perusrutiineja on koitettu saada sujumaan. On surffailtu muuten vaan netissä, käyty pankissa, katseltu autoja ja asuntoja. No kerran vilkaisin vähän salaa uutta hirvipyssyä. Eli ihan normaaleja juttuja, mitä nuoripari yhdessä touhuaan. Pieniä säätöjä olen koittanut tehdä kumppanin sielunelämään, pikkuisen ehkä salaa, toisen toimintakyky kuitenkin säilyttäen. Välillä on kyllä toinen pimahtanut, kun on liikaa yrittänyt säädellä. Vähän sormenpäillä silittelemällä on asiat kuitenkin saatu taas ennalleen ja suhde toimimaan. Kukkapuskan kanssa jos näette minun joskus liikkuvan, niin viekää hoitoon. Heti.

Peruskäytöltään tämä ”tyttöystävä” on kyllä aika näppärä. Helposti käsillä, käynnistyy nopeasti ja virtaa riittää minun ikäiselle ihan riittävästi. Eikä kuitenkaan kuumene liikaa, vaikka pitää sohvalla sylissään. Jonglöörin, eikä entisen Kutsetin metsurin, sorminäppäryys olisi kyllä valttia tämän kanssa seurustellessa. Nappia painamalla saa myös hiljaseksi. Aivan loistava ominaisuus.

Niin, mihinkäs tätä ”tyttöystävää” sitten oikeasti tarvitsee? Tähän koitan saada pedagokisia oivalluksia seuraavan jakson aikana. Ja arvatkaapa, millä tätä tarinaa tässä kirjoittelen. No Wordillä tietenkin… Halavattu, vanhoillinen muka.

Pekka H

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti