keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Upean puhelinpilotti

Puhelinpilotti on alkanut muutaman Android-puhelimen käyttöönotolla. Testikäytössä ovat olleet Samsungin Galaxy puhelimet: S3, Note 2 sekä Beam. Mitä näillä laitteilla oikein on tehty?

Laitteisiin tutustuminen

Ensinnäkin tavoitteena oli, että opettajat saisivat tutustua laitteisiin ja Android-käyttöjärjestelmään. Tätä tutustumista onkin tehty aktiivisesti syksyn ja talven aikana. Osalle Adroid-käyttöjärejstelmä oli ihan uusi tuttavuus, joten nyt tutuksi tuli mm. laitteiden käyttöönotto, asutusten määrittely, optimointi omaan käyttöön, sovellusten asennus sekä järjestelmän päivitys. Uutta on myös ollut tietoturvan huomioiminen mobiililaitteessa ja tarjolla oleviin ratkaisuihin tutustuminen, esimerkiksi erilaisten tietoturvasovellusten asentaminen.

Puhelimia on myös testattu aktiivisesti työkäytössä. Sähköpostin, netin, Wilman ja muiden opetuksen sovellusten toimivuutta on päästy testaamaan. Tehokkaiden ja suurinäyttöisten puhelinten onkin havaittu helpottavan esim. yhteydenpito opiskelijoihin. Mm. Skypeä on voitu hyödyntää opiskelijoiden ohjauksessa.

Opetuskäyttö

Opetuksessakin on puhelimien jo otettu käyttöön:
  • Pieksämäellä puhelimet olivat esillä 9-luokkalaisten tutustumispäivänä. 9-luokkalaiset saivat ihmetellä älypuhelima esittelypisteessä.
  • Web-ohjelmoinnin opetuksessa sekä ATTO-valinnaisessa Verkkosivut-opintojaksolla on voitu puhelimilla testata sivustojen mobiilioptimointia. Opiskelijoiden ja työssäoppijoiden ohjauksessa on ollut mahdollista hyödyntää Skypeä.
Jatkoa seuraa varmasti...

Kokonaisuutena voidaan sanoa, että laitteiden hankinta ja käyttöönotto on ollut erittäin hyödyllistä ja tarpeellista. Opettajien kokemusten karttuessa on syntynyt keskustelua opiskelijoiden ja kollegoiden kanssa laitteen ominaisuuksista ja käyttömahdollisuuksista. Hyviä ja huonoja puolia on voitu arvioida ryhmässä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti