perjantai 8. helmikuuta 2013

Upeaa Esedu!

Esedussa kehitetään opetusta ja ohjausta jo yli sadan mobiililaitteen verran! Mukana olevia aloja ovat mm. liiketalous, datanomit, metsä, maatalous, parturi-kampaajat, pintakäsittely, marata, auto ja ammattistarttilaiset. Teemoina piloteissa on mm. pelillisyys ja jakaminen, avoimet ja julkiset opetusvideot, työelämäyhteistyön joustavoittaminen ja TOP-ohjauksen kehittäminen. Toiminta on monessa pilotissa vielä alkuvaiheessa, mutta odotukset ja innostus korkealla!

Mikkelissä Otavankadun toimipisteen kirjastossa syyskuusta toiminut tablettilaitteiden lainaustoiminta on ollut vilkasta, jonossa on jatkuvasti kymmenen varausta. Osa lainaajista on lähinnä tutustunut laitteen toimintaan, osa jo hyödyntänyt lainalaitetta opetuksessa ja ohjauksessa. Kirjastotoiminta alkaa pian myös Pieksämäellä datanomiopettajien koordinoimana.

Maaliskuussa saapuu Pieksämäelle myös kauan odotettu hitsaussimulaattori täydentämään Esedussa jo olevaa korkeatasoista simulaatio-opetusta. OPH:n ammatilliset oppimisympäristöhankkeet järjestivät tammikuun lopussa Esedussa Virtuaalimaailmat ja simulaatiot -Nappitapahtuman, jossa Esedun simulaatio-opetus oli hienosti esillä.

Tuntuu, että juna on nyt lähtenyt liikkeelle ja vauhti vain kiihtyy, hienoa!


Laura Kuismala /Upea-projektin projektipäällikkö


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti