perjantai 8. helmikuuta 2013

Samsung Galaxy Beam (GT-I8530) käyttökokemuksia


Kuva 1. Laite ja myyntipakkaus. Projektori näkyy kuvan alareunassa.

Itse laitteesta

Puhelimen mukana tuli kaksi akkua ja lataustelakka, joka on hieno ratkaisu Samsungilta. Sen lisäksi, että akku kestää ilman projektorikäyttöä 3-4 päivää helposti, projektorin kuva on yllättävän hyvä. Toisaalta luokkahuoneen pitää olla melko pimeä ja heijastettavan pinnan valkoinen, että voi saada täyden hyödyn irti laitteesta opetuskäytössä. Itse laitteesta on saatu projektorista huolimatta yllättävän ohut (paksuus 12,5 mm).

Kuva 2. Projektori toiminnassa. Etäisyys seinään n. 1,5 m.


Kuva 3. Projektorin käynnistysnappula puhelimen sivussa.

Käyttö opetuksessa

Opetuskäytössä laite ja laitteen projektori soveltuu parhaiten pienryhmätyöskentelyyn ja pieneen pimennettävään tilaan. Projektorin heikko valaisuteho vaatii, ettei projektorin ja heijastuspinnan välillä ole liian suurta välimatkaa. Olisi hyvä, että heijastettavassa sisällössä kontrastierot olisivat suuria tekstin ja taustan välillä (ks. perinteisessä luokassa otettu video).




Android-kännyköihin löytyy mainioita ilmaisia MS Office-yhteensopivia sovelluksia, jolla voidaan näyttää esimerkiksi PowerPoint-esityksiä puhelimen ja projektorin kautta. Tällaisia ohjelmia ovat mm. Kingsoft Office tai Polaris Office.

Kuva 4. Ilmaisia Office-ohjelmia Android-puhelimelle ja -tabletille.

Jussi Luukkonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti