keskiviikko 6. helmikuuta 2013

iPadit ja AppleTV opetuksessa

Digikuvauksen opetuksessa on kuudentoista padin LEBA-salkku ollut aktiivisessa käytössä. Opiskelijat ovat käyttäneet padeja valokuvien ottamiseen. AppleTV:n avulla kuvia on ollut hauska katsoa porukalla, varsinkin kun uusi Hitachin tykki on antaa erinomaisen väritoiston. Oppilaista oman padin kuvan saaminen näkyviin valkokankaalle on ollut erityisen hauskaa.

AppleTV:n ja salkun virittäminen, uusien ohejlmien asentaminen ja niiden synkronointi koko salkun padeihin arvelutti aluksi. Siinä on kuitenkin aika monta johtoa, jotka pitää osata oikeisiin paikkoihin laittaa. Parin harjoittelukerran jälkeen käyttöönotto alakka kuitenkin sujua melko nopeasti.

Tarkoituksena on jatkaa opintojakson toteutusta ottamalla padit käyttöön myös kuvien editoimisessa. Tähän mennessä on kokemusta vain iMovien käytöstä. Olisiko jotain muita appseja kenellä ehdottaa?

Ongelmia

Eräs käytännön ongelma on kuitenkin tullut esille: Kuvatut kuvat on helppo siirtää padilta koneelle usb-kaapelin avulla. Mutta miten siirtää esim. PhotoShopatut kuvat takaisin padille? Harkittu on seuraavia kahta vaihtoehtoa:
  1. iTunes-ohjelma. Jos luokan koneisiin asennettaisiin iTunes, voisi sen avulla sisältöjä siirrellä koneen ja padin välillä. Tämä mahdollistaa kuitenkin myös sen, että opiskelijat voivat siirtää padiin mitä tahansa ohjelmia, joita iTunesin kautta voi ladata.
  2. Yhteisen pilvipalvelun käyttö. Tästäkin on hiukan keskustelut, ja saattaisi vaikuttaa kätevimmältä keinolta. Voisimme luoda esim. yhteisen Dropbox-tilin, joka sitten liitettäisiin noihin padeihin. Silloin olisi suhteellisen helppo siirtää tietoja edestakaisin. Vastaavasti voisi luoda esim. yhteisen YouTube-kanvan, jonne tuotettuja viedoita voisi tuupata. Näissäkin tietysti on aina ne sabotaasimahdollisuudet.
Näihin vaihtoehtoihin olisi mukava kuulla kommentteja ja ratkaisuehdotuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti