torstai 7. marraskuuta 2013

Oppilaitosyhteistyö, avoin tiede ja oppiminen

Mikkelin ammattikorkeakoululla "Avoimen tiedon kuntakiertue" kokosi kasaan huomattavan määrän alueellisa toimijoita. Myös oppilaitosyhtestyötä viriteltiin avoimen tiedon ympärille varteenotettavin ideoin. Esiin tuli mm. Kinos-hankkeessa kehiteltyjä vireillä olevia innovaatioita sekä mahdollinen asiantuntijaosuuskunta.

Julkisesti verkosta löytyvän muistion myötä voi asiaan perehtyä syvällisemmin:

http://pad.okfn.org/p/oppilaitosverkosto






Kuva - http://fi.okfn.org/roadshow/


Lainaus sivuilta http://fi.okfn.org/ :
"Open Knowledge eli avoin tieto on laaja käsite, joka pitää sisällään kaiken avoimen tiedon geeneistä paikkatietoon tai kirjallisuudesta ohjelmistokoodiin riippumatta siitä, kuka tiedon on alunperin tuottanut. Tiedon avoimuus tarkoittaa sitä, että se on vapaasti kaikkien käytettävissä, muokattavissa ja uudelleen jaettavissa.
Tiedon avoimuudella saavutetaan merkittäviä hyötyjä kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla: tieteessä, kulttuurissa, hallinnossa ja taloudessa. Tiedon avaamisessa ja hyödyntämisessä ollaan kuitenkin maailmanlaajuisestikin vasta alkutaipaleella, aivan kuten Internetin hyödyntämisessä oltiin vielä 90-luvulla.
Avoimen tiedon kuntakiertue “Open Knowledge Roadshow 2013″ koostuu päivän mittaisista tapahtumista kuudessa kaupungissa. Tavoitteena on käynnistää ja tukea paikallista toimintaa sekä vahvistaa avoimen tiedon verkostoa maanlaajuisesti."

Tuija J.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti