perjantai 8. maaliskuuta 2013

Tietokoneen näytön videotallennus ja iPadilla web-sivun videointi

Tietoteknisiä juttuja opettaneet ovat ilmeisimmin nauhoitelleet tietokoneensa näyttöä, ainakin joskus. Itse aloitin joskus aikoinaan Jing-ohjelmalla, mutta nyttemmin olen siirtynyt siitä jo pois (videoiden siirtelyä, mainoksia...). SmartBoardien tallennin on näppärä ja helppo, edellyttäen siis että on se Notebook11 asennettuna koneella. Selkeä kuva ja hyvä ääni - ja kohtuullisen pieni tallennuskoko.

Mutta nyt sitten olen testaillut uutta, Screencast-o-Matic: http://screencast-o-matic.com/screen_recorder - ei asennuksia, tallennus koneelle tai suoraan muutamiin palveuihin, kuten mm. YouTube. Jokaisen näytöllä tehdyn klikkauksen palvelu ympyröi keltaisella huomioympyrällä! Ihastuin...

Ja siitä innostuneena jatkoin Padille. Samaa ei löytynyt, mutta Explain a Website (EAW) - alle euron maksava appsi antaa nauhottaa web-sivuja helposti. Sopii minulle mainiosti, esim. kun teen ohjeita Moodlea varten... Moodle2 toimii iPadilla hieman eri tavalla kuin pc:llä, joten en voi tietenkään työkoneella tehdä ohjeita. Tai siis, en voinut aikaisemmin tehdä niitä ollenkasan - nyt voin!

Taas tänään on hyvä työpäivä - uutta ja käyttökelpoista on löytynyt jo ensimmäisen tunnin aikana!

:) Kirsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti